Am fost la Gârboavele

Posted: 15 aprilie 2011 in Ciclism, travel, activ, sport, mountain,

În formația de 3 (Vali, Bogdan, Dragoș) am poposit și pe meleagurile gălățene. De pe la Adjud au început problemele cu cutia de viteză așa că am ajuns la Galați la ora 23. Am dormit la o pensiune iar dimineața Dragoș și Bogdan au plecat la ”Păpădie” să plece organizat, pe când eu am pornit o vizită de lucru pe la serviceurile gălățene, în special cele Renault. Am lăsat mașina la Nissan pe centură și am mers cam 20 km pe asfalt spre Gârboavele. Galațiul și împrejurimile sunt invadate de câini plini de energie. Pe drum mă claxoneaza mașinile cu bicicliști. Aproape de pădure mă ia în primire o ploaie consistentă. Așa că ud și obosit mă prezint la start să plătesc taxa de participare. Stau la cozi o grămadă, la fel pățesc și Dragoș și Bogdan. Pentru Bogdan nu mai sunt numere dar până la urmă ajungem la linia de start. Nu am mai reușit sa-mi pun papucii cu spd așa că merg cu bocancii. Startul se dă decalat iar noi pornim pe „derdeluș” pe solul îmbibat de apă. Prima tură a fost grea și aglomerată. Urcări pe vâlcele cu noroi abundent, coborâri cu roți blocate de noroi… Am încasat și o cădere pe o coborâre virajată, imediat după punctul de alimentare, unde am pierdut sigla metalică de pe Santacruz. Am forțat și eu bicicleta așa că în tura a doua am avut probleme cu schimbătorul de foi și cu genunchiul drept. Am fost ajuns de lupii tineri din GEOS – Bogdan și Dragos – care imediat după punctul de alimentare au prins elan. Pe Dragoș l-am prins pe final când a început să aibă probleme cu lanțul și numai așa am reușit să mă plasez între ei.
Tot concursul am suferit enorm de sete, iar lucrul asta l-am remarcat și la ceilalți. 🙂 Cu toată ploaia de dinainte și din timpul concursului.
Traseul, cu toate că s-a noroit de tot, a fost foarte frumos, variat și deloc ușor. Cred că a fost un calvar pentru începători și provocator pentru cei care se dau regulat MTBul.
La sosire a fost o chestie cam ciudată… Am ajuns la sosire unde se foiau tot felul de cicliști așa că mă opresc și mă uit în jur… Mă remarcă o domnișoară care mă întreabă dacă am sosit acum!? Astfel am fost trecut și eu în clasament. Se pare că Dragoș care a venit la două locuri după mine (a mai fost un băiat înalt, Alex din Galați între noi) nu a fost reperat de organizatori. Am văzut ulterior că a fost trecut la abandon. Pentru un băiat de 18 ani cu mare potențial în ciclism lucrul asta e greu de înțeles.
Cel mai bun de la Botoșani a fost Bogdănel, pe locul 12 la general , lucru firesc la cât de antrenat este. Noi am făcut o golănie aici – l-am trecut de la 17 ani cât are el acum la 19 ani, așa ca să aibă voie să concureze la 2 ture. Organizatorii de la Galați au plusat schimbarea – Cliveț Bogdan s-a transformat în Clivescu Dan.
Așadar pe clasamentul general cicliștii de la GEOS se prezintă astfel: Clivescu Dan (cu numele adevărat Cliveț Bogdan) a ieșit pe locul 12 la general și locul 5 la categoria 18 – 29 ani; Catargiu Valeriu, locul 16 la general și locul 8 la categoria 30 – 39 ani, iar la Hrițuleac Dragoș corect este așa: locul 18 la general și locul 9 la categoria 18 – 29 ani, inaintea concurentului Bostan Daniel.

În final pot să mai spun că eu și mașina am stat prin service în Galați până miercuri seara, nu înainte de a lăsa peste 1000 euro cu toată reparația, iar Dragoș și Bogdan au plecat duminică dimineața cu trenul spre Iași apoi autocar spre Botoșani.

Galațiul e un oraș industrial care a trăit și vremuri mai bune. Multe spații lăsate în ”conservare” și prea mulți câini. De remarcat sunt oamenii (și am cunoscut o grămadă în aceste zile) care sunt peste media națională.

Vă salut și vă respect gălățeni!

Vali

Reclame
Comentarii
  1. […] acord că traseul de xc a fost frumos și variat, în ciuda noroiului abundent. Poti citi mai multe aici […]

  2. Vali spune:

    Precizare: persoana din prima fotografie nu are nici o legătură cu asociația noastră 🙂 Mi-a plăcut doar ipostaza.

  3. […] a 10-a, m-am îndreptat spre conceptul de ciclism, pentru ca mai apoi să îi cunosc pe cei de la G.E.O.S (Grupul de explorări şi operaţiuni speciale, Botoşani), alături de care am început să iau în serios acest […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s